۴ روش درمانی برای بیماری ازگود اشلاتر

ازگود اشلاتر چیست؟

بیماری ازگود اشلاتر, درد شدید زانو, دکتر خوب زانو در اصفهان, بهترین متخصص جراحی زانو در اصفهان, درمان درد زانو اصفهان, متخصص زانو در اصفهان, درمان زانو درد اصفهان, حرکات کششی و ورزش های مخصوص زانو, تقویت عضلات چهارسر و همسترینگ
دکتر خوب زانو در اصفهان، درمان درد زانو اصفهان, متخصص زانو در اصفهان، تقویت عضلات چهارسر و همسترینگ

۴ روش درمانی برای بیماری ازگود اشلاتر، درباره ازگود اشلاتر چه میدانید، ازگود اشلاتر (Osgood Schlatter) بیماری است که به طور کلی با درد و التهاب زیر زانو شناخته می شود. علت ایجاد این التهاب و درد در قسمت صفحه رشد (یا توبروزیته تیبیال) است، یعنی دقیقاً جایی که تاندون کاسه زانو به استخوان قلم پا (یا تیبیا tibia) متصل می شود. در این مقاله بصورت غیر علمی و به زبان ساده درباره بیماری ازگود اشلاتر توضیح میدهیم.

درباره ازگود اشلاتر چه میدانید

درصورتی‌که سوال یا راهنمایی در مورد بیماری ازگود اشلاتر دارید، می‌توانید از طریق شماره تلفن ۰۳۱۳۱۳۱۵۸۷۰ و ۰۳۱۳۱۳۱۵۸۷۱ با دکتر مهدی مؤیدفر بهترین متخصص جراحی زانو در اصفهان تماس گرفته و علاوه بر گرفتن اطلاعات بیشتر، یک وقت ملاقات برای تشخیص و درمان  خود تعیین کنید.

درمان بیماری ازگود اشلاتر در اصفهان

عارضه ازگود اشلاتر نوعی بیماری است که با کشیده شدن تاندون در زانو (تاندون کاسه زانو) به قسمت بالای استخوان درشت نی اتفاق می افتد. این امر باعث درد شدید زانو و قسمت فوقانی ساق پا می گردد. تاندون ها نوارهایی بافتی بوده که عضلات را به استخوان ها متصل می کنند.

تاندون کاسه زانو بر روی منطقه ای از استخوان درشت نی، به نام صفحه رشد، که استخوان جدید در آن تشکیل می گردد، کشیده می شود. کشیده شدن باعث درد و التهاب (تورم و تحریک شدن) می شود.

دکتر خوب زانو در اصفهان

با سخت شدن صفحه رشد ممکن است یک برآمدگی سفت نیز در زیر زانو رشد کند. افراد مبتلا به بیماری ازگود اشلاتر معمولاً با استراحت، داروهای مسکن بدون نسخه و گذشت زمان بهتر می شوند. بیماری ازگود اشلاتر گاهی اوقات به عنوان آلام رشدی یا زانوی جهندگان نیز شناخته می شود.

در دوران رشد ناگهانی که انسان آن را در دوره های مختلف تجربه می کند (در دوران کودکی و نوجوانی)، عضلات ران (یا همان چهار سر ران) معمولاً نمی توانند با رشد به شدت سریع استخوان زانو خودشان را تطبیق دهند و با همان سرعت رشد کنند. این مسئله باعث می شود که عضلات چهار سر ران دچار کشیدگی شوند.

کشیدگی عضلات پا باعث می شود تاندون کاسه زانو که استخوان قلم پا را به کاسه زانو متصل کرده است، دچار کشیدگی شود. این کشیدگی دائم و مکرر باعث ایجاد التهاب، درد شدید زانو، تورم و ایجاد بر آمدگی در زیر زانوی کودکان و نوجوانان می شود. ولی آیا مشکلی که به علت رشد سریع در دوران محدودی به وجود آمده است، به همین جا ختم می شود؟

علت بیماری ازگود اشلاتر

علت بیماری به طور دقیق مشخص نیست اما می تواند ناشی از کشش‌ یا آسیب‌ مکرر باشد که با رشد این‌ ناحیه‌ تداخل‌ کرده‌ و باعث‌ التهاب‌ می‌گردد.

بیماری ازگود اشلاتر در بزرگسالی

در بیشتر اوقات مشکل ازگود اشلاتر به طور طبیعی از بین می رود. ازگود اشلاتر که معمولاً به آن درد رشد زانو هم می گویند، زمانی که رشد سریع استخوان ها متوقف شود، به طوری طبیعی از بین می رود. توقف رشد هم معمولاً در سنین ۱۴ تا ۱۸ سال اتفاق می افتد. به همین دلیل است که معمولاً این بیماری در میان بزرگسالان دیده نمی شود.

البته آنچه گفتیم به این معنی نیست که کلا افراد بزرگسال دچار این مشکل نمی شوند! نکته جالب این است که بالغینی که مشکل ازگود اشلاتر دارند معمولاً این بیماری را با دردی خفیف فقط در یکی از زانوهایشان تجربه می کنند. با این که داشتن بیماری ازگود اشلاتر در میان افراد بزرگسال نادر است، ولی ممکن است در موارد بسیار کمی دیده شود.

حرکات کششی و ورزش های مخصوص زانو

پس اگر به این بیماری دچار هستید لازم نیست نگران باشید. همیشه تعدادی از کودکان و نوجوانانی که دچار بیماری ازگود اشلاتر می شوند، پس از بلوغ هم با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. در واقع حدود ۱۰ درصد از بیماران غیر بزرگسالی که مشکل ازگود اشلاتر دارند، این علائم را با خود به دوران بزرگسالی می برند.

البته فقط افرادی که پیش از بلوغ به ازگوداشلاتر مبتلا هستند؛ در بزرگسالی به این بیماری دچار نمی‌شوند؛ بلکه در حقیقت بزرگسالانی که در کودکی و نوجوانی این مشکل را تجربه نکرده اند هم ممکن است درست مانند آنها دچار این مشکل شوند. این اتفاق معمولاً زمانی رخ می دهد که شما به عنوان یک فرد بالغ فعالیت خاص یا ورزشهای مشخصی که نیازمند افزایش طول و رشد استخوان هستند؛ مانند والیبال و بسکتبال را شروع کنید.

مشکلات بیماری ازگود اشلاتر در بالغین

همان طور که گفتیم برخی از بزرگسالان هستند که بعد از اتمام دوران رشد، همچنان درد شدید زانو ناشی از ازگود اشلاتر را با خود همراه دارند. معمولاً علت ایجاد این اتفاق جایگزینی غضروف با استخوان است که به این دلیل قسمت هایی از استخوان در تاندون کاسه زانو باقی می‌ماند.

یعنی به خاطر وجود ذرات استخوان در تاندون، مشکل ازگود اشلاتر و التهاب زانو همچنان بر جای خود باقی خواهد ماند. بیشتر افراد بزرگسالی که دچار مشکل ازگود اشلاتر هستند، علائمی مشابه علائم این بیماری در کودکان و نوجوانان را تجربه می کنند.

برخی از دلایل سندروم ازگود اشلاتر ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • جهش رشد – این شرایط تمایل به تأثیر در کودکان بالغ دارد. پسران مبتلا غالباً در حدود ۱۳ تا ۱۴ سال سن داشته، در حالی که دختران مبتلا اغلب ۱۰ تا ۱۱ سال دارند.
  • ورزش، كودكان فعال، خصوصاً آن هایی كه در دو و میدانی و ورزش فعالیت می كنند، در معرض خطر بیشتری هستند.
  • جنسیت، پسران نسبت به دختران در معرض خطر بیشتری هستند، اما شاید به این دلیل است که پسران معمولاً ورزش های پرتحرک تر و شدیدتری انجام می دهند.
  • آسیب و جراحات قبلی، حدود نیمی از كودكان مبتلا به این بیماری، آسیب های قبلی زانو را گزارش كرده اند.
  • ورزش سنگین در دوران کودکی و نوجوانی
  • تمرینات سنگین در سنین کم و انقباضات بالستیکی شدید (پرتابی)
  • انجام فعالیت ورزشی بدون گرم کردن مناسب و کافی
  • اضافه‌ وزن‌ پسران‌ در سنین‌ ۱۸-۱۱ سال‌
  • رشد اسکلتی
عمل جراحی زانو،تورم زانو،زانودرد،زانو درد اصفهان،بهترین فوق تخصص زانو،بهترین دکتر ارتوپد ایران
تماس با فوق تخصص جراحی زانو در اصفهان

علائم رایج بیماری ازگود اشلاتر عبارتند از

  • درد شدید زانو یا پا
  • تورم، حساسیت به لمس یا افزایش گرما در زیر زانو و بالای استخوان درشت نی
  • دردی که با ورزش یا فعالیت های زیاد، مانند دویدن، بدتر می شود.
  • لنگیدن بعد از فعالیت بدنی

شدت این علائم اغلب در افراد مختلف متفاوت است. بعضی از افراد در طی برخی فعالیت ها فقط درد خفیفی را تجربه می کنند. دیگر افراد ممکن است درد مداوم و ناتوان کننده ای را تجربه کنند که انجام هرگونه فعالیت بدنی را برایشان دشوار می سازد. این ناراحتی می تواند از چند هفته تا چند سال طول بکشد. علائم به طور معمول با پایان روند رشد دوره بلوغ از بین می روند.

بهترین روش های درمانی بیماری ازگود اشلاتر

در این بخش از مقاله شما را با ۴ روش درمانی برای بیماری ازگود اشلاتر در بالغین آشنا خواهیم کرد.

۱. استراحت و سرد کردن زانو

استراحت دادن به زانو، بلند کردن آن و در نهایت سرد کردن بافت ها به کاهش التهاب و تورم زانو کمک می کند که نتیجه آن کاهش درد خواهد بود. ممکن است هنگام انجام فعالیت های فیزیکی در قسمت زانو احساس درد کنید.

بهترین کار برای بدتر نشدن اوضاع این است که کمی به خودتان استراحت بدهید، و سپس با استفاده از ترکیب سه روش استراحت، سرد کردن و فشار، التهاب و دردی که به علت بیماری ازگود اشلاتر به وجود آمده است را کنترل کنید. احتمالا استراحت دادن به پا موثرترین روشی است که برای مقابله با ازگود اشلاتر می توانید انجام دهید.

شاید لازم باشد انجام فعالیت های سنگین، مثلا فعالیت هایی که در آن با وزنه کار می کنید، را کاهش دهید یا قطع کنید. همچنین بهتر است بافت های زانو را تحت فشار قرار دهید تا التهاب بافت ها از بین برود. این کار را ۳ بار در روز و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه انجام دهید. به علاوه استفاده از مقداری یخ برای سرد کردن یا زانو بندهای مخصوصی که برای انجام سرما درمانی طراحی شده اند، استفاده کنید.

۲. جراحی

در مواردی که درد شدید زانو بعلت بیماری ازگود اشلاتر زیاد باشد، ممکن است راه حل خلاص شدن از شر این بیماری و جلوگیری از بروز مکرر علائم در بزرگسالان، انجام عمل جراحی باشد. اصلی ترین هدف از انجام جراحی این است که ذرات استخوانی که در بافت های تاندون باقی مانده است و باعث التهاب می شود، از میان برداشته شوند.

با برداشته شدن ذرات استخوانی که در عملکرد تاندون مزاحمت ایجاد می کردند، بافت های تاندون قادر خواهند بود به طور معمول و بدون ایجاد التهاب و درد وظیفه خود را انجام دهند.

۳. استفاده از زانو بند

اگر به هر دلیل امکان از بین بردن درد و کاهش موثر آن وجود نداشت و روش هایی که به کار گرفتید چندان موثر نبودند، می توانید از زانو بندهای مخصوصی که برای بیماری ازگود اشلاتر طراحی شده اند استفاده کنید. این زانو بندها باعث ثبات بیشتر زانو می شوند. محصولات دیگری هم هستند که نقش حمایتی از زانو را به خوبی انجام می دهند مثل باندها، کش و … که هم بزرگسالان و هم کودکان و نوجوانان می توانند استفاده کنند.

به این شکل حتی اگر هم مشکل ازگود اشلاتر داشته باشید باز هم بدون مشکل و درد می توانید فعالیت های ورزشی مثل فوتبال، بسکتبال، اسکیت یا فعالیت های فیزیکی روزمره مثل بالا رفتن از پله و انجام حرکات کششی و ورزش های مخصوص زانو را انجام دهید.

۴. انجام حرکات کششی و ورزش های مخصوص زانو

یکی از اقداماتی که تاثیر مثبتی بر کاهش درد زانوی ناشی از ازگود اشلاتر دارد انجام حرکات کششی و ورزش های مخصوص زانو است. شما باید قبل از انجام هر نوع فعالیتی اول عضلات و بافت ها را به خوبی گرم و آماده کنید. این کار هم برای کودکان و نوجوانان مبتلا این مشکل و هم بزرگسالان لازم است. به علاوه تمرینات و ورزش هایی هستند که به تقویت عضلات چهارسر و همسترینگ کمک می کند.

تقویت عضلات چهارسر و همسترینگ به کاهش تنش تاندون کاسه زانو که به استخوان قلم پا متصل است کمک زیادی می کند و به علاوه باعث ثبات بیشتر مفصل زانو هم می شود. برای انجام حرکات کششی، بهتر است این عضلات و گروه های عضلانی را مد نظر داشته باشید:

عضلات چهار سر ران (که جلوی ران قرار دارند)، عضلات همسترینگ (که پشت ران قرار دارند) و باند ایلیوتیبیال (که پهلوی ران قرار گرفته است).

تعویض مفصل زانو،آرتروسکوپی زانو،ارتروسکوپی زانو،پارگی مینیسک زانو
دکتر مهدی مویدفر جراح و فوق تخصص جراحی زانو در اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید…

14 دیدگاه در نوشته “۴ روش درمانی برای بیماری ازگود اشلاتر

  1. امیر محمد پاسخ

    سلام خسته نباشید
    من 14 سالمه و دچار این بیماری شدم
    فکر کنم به دلیل باشگاه رفتن باشه
    الان فعلا نمیروم باشگاه و آروم دارم با زانوهام
    تمرین می کنم
    از نظر شما الان دوباره میتونم برم باشگاه؟

  2. امیر پاسخ

    سلام من فوتبالیستم الان از اشلاتر یکم درد میکنه زانوم واسه فوتبالم که مشکلی پیش نمیاد ؟ میتونم ادامه بدم؟

  3. Roham پاسخ

    سلام من ازگود اشلاتر دارم هردو پا پای چپ خوب شده ولی پای راست خیلی خیلی درد میکنه ۱ ماه گچ گرفتم ولی خوب نشدم راهکار درمان قطعی چیه؟
    *من 14 سالمه

  4. رضا پاسخ

    سلام خسته نباشید

    من ۱۳ سالمه حدود یک سال نیم هست که از گود اشلاتر دارم فوتبالیست هم هستم باید چکار کنم موقع گرم هستم مشکل نداره بعد سرد می شوم شروع به درد می کند؟اشکال نداره فوتبال بازی کنم

  5. علی حیدری پاسخ

    سلام من ۱۴ سال دارم من چند وقت نمیرم باشگاه و بهتر شده حالا از میخواستم ببینم چجوری بفهمم که کلا خوب شدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *